• Κρουστικός Υπέρηχος (ΚΥΜΑΤΑ)

 • H θεραπεία με το BTL Shockwave είναι μια νέα μη επεμβατική λύση για τον μυοσκελετικό πόνο. Η θεραπεία με εξωσωματικό shockwave χρησιμοποιείται συχνά σε φυσιοθεραπεία, ορθοπεδική και αθλητιατρική. Οι εφαρμογές επί το πλείστον συνδέονται με τη θεραπεία των χρόνια μυϊκών και τενόντων διαταραχών, την πλάτη και άλλων μυϊκών πόνων. Οι πιο συνήθεις ενδείξεις περιλαμβάνουν: πόνο ώμου, επικονδυλίτιδα, οσφυαλγία, πόνος Αχίλλεος τένοντα, τενοντίτιδα επιγονατιδικού και σημεία πόνου .

  Δείτε τον τρόπο λειτουργίας :

   

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ. H ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΡΟΥΣΤΙΚΩΝ KΥΜΑΤΩΝ EINAI ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

  Η συσκευή θεραπείας κρουστικών κυμάτων της BTL είναι μια νέα μη επεμβατική λύση για πόνο που προέρχεται από το μυοσκελετικό σύστημα. Η εξωσωματική θεραπεία κρουστικών κυμάτων είναι ευρέως διαδεδομένη στους κλάδους της φυσιοθεραπείας, της ορθοπεδικής και της αθλητιατρικής. Οι εφαρμογές σχετίζονται κυρίως με τα τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων των μυών και των τενόντων.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Οι κυριότερες ενδείξεις περιλαμβάνουν: πόνο στους ώμους, (ασβεστοποίηση, τενοντίτιδα, σύνδρομο πρόσκουσης)  επικονδυλίτιδα,(ωλένεια/κερκιδική ) πόνο στη μέση, στον αχίλλειο τένοντα, θυλακίτιδα τροχαντήρα , αχειλλοδύνια , πελματιαία απονευρωσίτιδα (ακάρθα πτέρνας), στις τενοντίτιδες και στα trigger points, πονο στα χέρια , καρπιαίος σωλήνας,

  Κατά την διάρκεια της θεραπείας, ένα υψηλής έντασης ακουστικό κύμα μεταφέρεται στους ιστούς του σώματος. Αυτό προκαλεί πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα όπως η αύξηση της μικροκυκλοφορίας του αίματος στη περιοχή, η αντιστροφή της χρόνιας φλεγμονής, η διέγερση του κολλαγόνου και η διάλυση της ασβεστοποίησης. Η διέγερση αυτών των βιολογικών μηχανισμών δημιουργεί ένα ιδανικό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η τραυματισμένη περιοχή επιστρέφει στη φυσιολογική της μορφή, η κινητικότητα επανέρχεται και ο πόνος εξαφανίζεται.

  Η συσκευή κρουστικών κυμάτων της BTL είναι η πιο δυνατή και συμπαγής στην αγορά. Συνοδεύεται από εργονομικό άκρο με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

  Το 2014, η συσκευή Κρουστικων κυματων της BTL βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο Red Dot Award. Ένα βραβείο το οποίο κέρδισε η συσκευή BTL-6000 SWT TOP LINE για την καινοτομία της, την ανώτερη σχεδίαση και την άριστη λειτουργικότητα της καθώς επίσης για την τεχνολογική της εξειδίκευση.

   

  ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ AΝΑΛΓΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ –ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΥΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΥΙΚΩΝ ΣΠΑΣΜΩΝ

  Η υπεραιμία είναι μία από τις βασικές ιδιότητες της θεραπείας κρουστικών κυμάτων στο σώμα. Παρέχει καλύτερη μεταφορά ενέργειας σε υπερτονικούς μύες και στους συνδέσμους. Περεταίρω, προκαλεί μείωση σε παθολογικά προβλήματα μεταξύ της ακτίνης και της μυοσίνης. Αυτό οδηγεί σε μείωση της μυϊκής τάσης.

  ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Ρ

  Η δραστηριότητα της ουσίας Ρ (είναι μια διαμεσολαβητική ουσία του πόνου και αυξητικός παράγοντας) οδηγεί στη διέγερση προσαγωγών αναλγητικών ινών. Επίσης εμποδίζει την ανάπτυξη οιδήματος και υποστηρίζει την έκκριση ισταμίνης. Η μειωμένη συγκέντρωση μειώνει τον πόνο στην παθούσα περιοχή και μειώνει το ρίσκο οιδήματος.

  ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ

  • Μοναδική, μη επεμβατική λύση για πόνο που προέρχεται από το μυοσκελετικό σύστημα
  • Χρειάζονται μόνο τρεις θεραπείες
  • Η διάρκεια μιας θεραπείας είναι μόνο λίγα λεπτά

  Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

  • Ορθοπεδικές παθήσεις
  • Στην αποκατάσταση
  • Στην αθλητιατρική

  Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

  Το κρουστικό κύμα είναι ένα ακουστικό κύμα το οποίο μεταφέρει ενέργεια σε σημεία πόνου και στους μυοσκελετικούς ιστούς σε οξεία, υποξεία και χρόνια φάση. Η ενέργεια αυτή επιτυγχάνει την αναγέννηση και την αναδόμηση των οστών, των τενόντων και άλλων μαλακών ιστών. Τα κρουστικά κύματα χαρακτηρίζονται από την αλματώδη αλλαγή της πίεσης, της έντασης και της μη περιοδικότητας. Η κινητική ενέργεια του εμβόλου ,η οποία προέρχεται από συμπιεσμένο αέρα μεταφέρεται στην κεφαλή του άκρου.

  ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

  Πόνος στην ωμική ζώνη(ασβεστοποίηση,τενοντίτιδα, ύνδρομοπρόσκρουσης) Tennis elbow– Επικονδυλίτιδα ωλένεια/κερκιδική, Φτέρνα Πελματιαία απονευρωσίτιδα,  Σύνδρομο πρόσθιου κνημιαίου.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ

  ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

  Η παραγωγή επαρκούς ποσότητας κολλαγόνου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαδικασία επιδιόρθωσης του τραυματισμένου μυοσκελετικού ιστού και των συνδέσμων. Η τεχνολογία Θεραπείας Κρουστικών Κυμάτων διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και στους εν τω βάθυ ιστούς.

   

  ΒΕλΤΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟλΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΚΥΚλΟΦΟΡΙΑ

  Η τεχνολογία Θεραπείας Κρουστικών Κυμάτων επιταχύνει την μετακίνηση αναλγητικών μεταβολιτών, αυξάνει την οξυγόνωση και παρέχει στους τραυματισμένους ιστούς ενέργεια. Υποστηρίζει την απομάκρυνση της ισταμίνης, LA και άλλων παραγόντων οι οποίοι έχουν κυρίως όξινη φύση.

  ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΙΝΟΒΛΑΣΤΩΝ

  Η τεχνολογία κρουστικών κυμάτων διαλύει τους ασβεστοποιημένους ινοβλάστες και προκαλεί την βιοχημική απασβεστοποίηση και τα δευτερεύοντα συμπτώματα αρθροπάθειας. Πριν την θεραπεία κρουστικών κυμάτων. Μετά την 3η εφαρμογή Σημεία πυροδότησης πόνου, Χρόνιες ενθενοπάθειες , Εξώστωση μικρών αρθρώσεων του χεριού, αρθροπάθεια Θυλακίτιδα τροχαντήρα , Πόνος στις εκφύσεις των Οπισθίων μηριαίων,  Αχειλλοδυνία,  Καρπιαίος σωλήνας,  Πόνος στην βουβωνική χώρα ,  Σύνδρομο άλτη– Επιγονατιδικό σύνδρομο ,

  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ  ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ  ΑΠΟΤΕλΕΣΜΑΤΑ Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ